Charkuteri 2
Kurskod: CHACHA02 Poäng: 100Kursen charkuteri 2 omfattar punkterna 1–8 under rubriken Ämnets syfte.
Nedan finner du Centralt innehåll samt betygskriterier (tidigare kunskapskrav) för kursen.
Kursen charkuteri 2 omfattar punkterna 1–8 under rubriken Ämnets syfte.
Nedan finner du Centralt innehåll samt betygskriterier (tidigare kunskapskrav) för kursen.
Gör ändringar i betygsmatrisen genom att klicka på betygskriterierna. Spara för att få en länk till betygsmatrisen.
Betyget A | Betyget C | Betyget E |
---|---|---|
Eleven redogör utförligt och nyanserat för olika köttråvarors kvalitet, deras biokemiska och fysiologiska egenskaper samt deras användningsområden. | Eleven redogör utförligt för olika köttråvarors kvalitet, deras biokemiska och fysiologiska egenskaper samt deras användningsområden. | Eleven redogör översiktligt för olika köttråvarors kvalitet, deras biokemiska och fysiologiska egenskaper samt deras användningsområden. |
Dessutom redogör eleven utförligt och nyanserat för andra råvaror samt för tillsatser. | Dessutom redogör eleven utförligt för andra råvaror samt för tillsatser. | Dessutom redogör eleven översiktligt för andra råvaror samt för tillsatser. |
Eleven planerar och organiserar efter samråd med handledare tillverkning av charkuterivaror samt tillverkar dessa efter samråd med handledare. | Eleven planerar och organiserar efter samråd med handledare tillverkning av charkuterivaror samt tillverkar dessa efter samråd med handledare. | Eleven planerar och organiserar i samråd med handledare tillverkning av charkuterivaror samt tillverkar dessa i samråd med handledare. |
I arbetet läser och följer eleven med säkerhet recept samt gör med säkerhet recept- och näringsberäkningar. | I arbetet läser och följer eleven med viss säkerhet recept samt gör med viss säkerhet recept- och näringsberäkningar. | |
Dessutom värderar eleven med nyanserade omdömen råvarornas kvalitet. | Dessutom värderar eleven med enkla omdömen råvarornas kvalitet. | |
Eleven använder med säkerhet utrustning, maskiner och verktyg. | Eleven använder med viss säkerhet utrustning, maskiner och verktyg. | |
Eleven hanterar, väljer förpackningsmaterial till, förpackar, förvarar och märker med säkerhet charkuterivaror i enlighet med lagar och andra bestämmelser. | Eleven hanterar, väljer förpackningsmaterial till, förpackar, förvarar och märker med viss säkerhet charkuterivaror i enlighet med lagar och andra bestämmelser. | |
Eleven arbetar hygieniskt, ergonomiskt och på ett sätt som är säkert för eleven själv och andra samt motiverar utförligt och nyanserat arbetssättet utifrån lagar och andra bestämmelser om hygien, arbetsmiljö och säkerhet. | Eleven arbetar hygieniskt, ergonomiskt och på ett sätt som är säkert för eleven själv och andra samt motiverar utförligt arbetssättet utifrån lagar och andra bestämmelser om hygien, arbetsmiljö och säkerhet. | Eleven arbetar hygieniskt, ergonomiskt och på ett sätt som är säkert för eleven själv och andra samt motiverar översiktligt arbetssättet utifrån lagar och andra bestämmelser om hygien, arbetsmiljö och säkerhet. |
Dessutom arbetar eleven med säkerhet på ett ekonomiskt och miljömässigt sätt. | Dessutom arbetar eleven med viss säkerhet på ett ekonomiskt och miljömässigt sätt. | |
När arbetet är utfört genomför eleven efter samråd med handledare underhåll av utrustning, maskiner och verktyg. | När arbetet är utfört genomför eleven efter samråd med handledare underhåll av utrustning, maskiner och verktyg. | När arbetet är utfört genomför eleven i samråd med handledare underhåll av utrustning, maskiner och verktyg. |
Dessutom utvärderar eleven med nyanserade omdömen sitt arbete och resultat samt ger förslag på hur arbetet kan förbättras. | Dessutom utvärderar eleven med nyanserade omdömen sitt arbete och resultat. | Dessutom utvärderar eleven med enkla omdömen sitt arbete och resultat. |
När eleven samråder med handledare bedömer hon eller han med säkerhet den egna förmågan och situationens krav. | När eleven samråder med handledare bedömer hon eller han med viss säkerhet den egna förmågan och situationens krav. |
Informationen på den här sidan hämtades från skolverket .