Drycker
Kurskod: DRYDRY0 Poäng: 100Kursen drycker omfattar punkterna 2 och 4–8 under rubriken Ämnets syfte.
Nedan finner du Centralt innehåll samt betygskriterier (tidigare kunskapskrav) för kursen.
Kursen drycker omfattar punkterna 2 och 4–8 under rubriken Ämnets syfte.
Nedan finner du Centralt innehåll samt betygskriterier (tidigare kunskapskrav) för kursen.
Gör ändringar i betygsmatrisen genom att klicka på betygskriterierna. Spara för att få en länk till betygsmatrisen.
Betyget A | Betyget C | Betyget E |
---|---|---|
Eleven beskriver utförligt och nyanserat hur olika drycker framställs och ska hanteras samt deras ursprung, karaktär och användningsområde. | Eleven beskriver utförligt hur olika drycker framställs och ska hanteras samt deras ursprung, karaktär och användningsområde. | Eleven beskriver översiktligt hur olika drycker framställs och ska hanteras samt deras ursprung, karaktär och användningsområde. |
Eleven planerar, organiserar och utför efter samråd med handledare arbetsuppgifter inom området. | Eleven planerar, organiserar och utför efter samråd med handledare arbetsuppgifter inom området. | Eleven planerar, organiserar och utför i samråd med handledare arbetsuppgifter inom området. |
I arbetet väljer och använder eleven med mycket gott handlag relevanta serveringsmetoder, redskap och utrustning. | I arbetet väljer och använder eleven med gott handlag relevanta serveringsmetoder, redskap och utrustning. | I arbetet väljer och använder eleven med visst handlag relevanta serveringsmetoder, redskap och utrustning. |
Resultatet är gott och eleven arbetar hygieniskt, ergonomiskt och säkert. | Resultatet är tillfredsställande och eleven arbetar hygieniskt, ergonomiskt och säkert. | |
Eleven använder efter samråd med handledare någon provningsmetod och beskriver utförligt och nyanserat olika faktorers påverkan på sinnena vid provning av drycker. | Eleven använder efter samråd med handledare någon provningsmetod och beskriver utförligt olika faktorers påverkan på sinnena vid provning av drycker. | Eleven använder i samråd med handledare någon provningsmetod och beskriver översiktligt olika faktorers påverkan på sinnena vid provning av drycker. |
Dessutom identifierar eleven med säkerhet olika drycker och bedömer deras kvalitet med nyanserade omdömen. | Dessutom identifierar eleven med viss säkerhet olika drycker och bedömer deras kvalitet med enkla omdömen. | |
Eleven utformar också efter samråd med handledare dryckeslistor. | Eleven utformar också efter samråd med handledare dryckeslistor. | Eleven utformar också i samråd med handledare dryckeslistor. |
När arbetsuppgiften är utförd utvärderar eleven sitt arbete och resultat med nyanserade omdömen samt ger förslag på hur arbetet kan förbättras. | När arbetsuppgiften är utförd utvärderar eleven sitt arbete och resultat med nyanserade omdömen. | När arbetsuppgiften är utförd utvärderar eleven sitt arbete och resultat med enkla omdömen. |
Eleven samarbetar med andra och använder med säkerhet fackspråk. | Eleven samarbetar med andra och använder med viss säkerhet fackspråk. | |
När eleven samråder med handledare bedömer hon eller han med säkerhet den egna förmågan och situationens krav. | När eleven samråder med handledare bedömer hon eller han med viss säkerhet den egna förmågan och situationens krav. |
Informationen på den här sidan hämtades från skolverket .