Frukost och bufféservering
Kurskod: SERFRU0 Poäng: 100Kursen frukost och bufféservering omfattar punkterna 1–2, 4–5 och 7–8 under rubriken Ämnets syfte.
Nedan finner du Centralt innehåll samt betygskriterier (tidigare kunskapskrav) för kursen.
Kursen frukost och bufféservering omfattar punkterna 1–2, 4–5 och 7–8 under rubriken Ämnets syfte.
Nedan finner du Centralt innehåll samt betygskriterier (tidigare kunskapskrav) för kursen.
Gör ändringar i betygsmatrisen genom att klicka på betygskriterierna. Spara för att få en länk till betygsmatrisen.
Betyget A | Betyget C | Betyget E |
---|---|---|
Eleven planerar och organiserar efter samråd med handledare olika arbetsuppgifter i frukostmatsal och buffésammanhang samt arrangerar efter samråd med handledare bufféer av olika slag. | Eleven planerar och organiserar efter samråd med handledare olika arbetsuppgifter i frukostmatsal och buffésammanhang samt arrangerar efter samråd med handledare bufféer av olika slag. | Eleven planerar och organiserar i samråd med handledare olika arbetsuppgifter i frukostmatsal och buffésammanhang samt arrangerar i samråd med handledare bufféer av olika slag. |
I planeringen väljer eleven efter samråd med handledare metoder, material, redskap och annan utrustning som passar för uppgiften. | I planeringen väljer eleven efter samråd med handledare metoder, material, redskap och annan utrustning som passar för uppgiften. | I planeringen väljer eleven i samråd med handledare metoder, material, redskap och annan utrustning som passar för uppgiften. |
Eleven beskriver utförligt och nyanserat frukostbufféer i olika länder. | Eleven beskriver utförligt frukostbufféer i olika länder. | Eleven beskriver översiktligt frukostbufféer i olika länder. |
Eleven beskriver också andra typer av bufféer utförligt och nyanserat. | Eleven beskriver också andra typer av bufféer utförligt. | Eleven beskriver också andra typer av bufféer översiktligt. |
Eleven utför med mycket gott handlag servering av mat och dryck i frukostmatsal och buffésammanhang. | Eleven utför med gott handlag servering av mat och dryck i frukostmatsal och buffésammanhang. | Eleven utför med visst handlag servering av mat och dryck i frukostmatsal och buffésammanhang. |
Eleven arbetar med viss säkerhet utifrån de bestämmelser som gäller för ansvarsfull alkoholservering. | Eleven arbetar med viss säkerhet utifrån de bestämmelser som gäller för ansvarsfull alkoholservering. | |
Dessutom bemöter eleven gästen och utför efter samråd med handledare arbetet på ett serviceinriktat sätt. | Dessutom bemöter eleven gästen och utför efter samråd med handledare arbetet på ett serviceinriktat sätt. | Dessutom bemöter eleven gästen och utför i samråd med handledare arbetet på ett serviceinriktat sätt. |
Eleven arbetar hygieniskt, ergonomiskt och på ett sätt som är säkert för eleven själv och andra utifrån lagar och andra bestämmelser. | Eleven arbetar hygieniskt, ergonomiskt och på ett sätt som är säkert för eleven själv och andra utifrån lagar och andra bestämmelser. | |
När arbetet är utfört utvärderar eleven sitt arbete och resultat med nyanserade omdömen samt ger förslag på hur arbetet kan förbättras. | När arbetet är utfört utvärderar eleven sitt arbete och resultat med nyanserade omdömen. | När arbetet är utfört utvärderar eleven sitt arbete och resultat med enkla omdömen. |
När eleven samråder med handledare bedömer hon eller han med säkerhet den egna förmågan och situationens krav. | När eleven samråder med handledare bedömer hon eller han med viss säkerhet den egna förmågan och situationens krav. |
Informationen på den här sidan hämtades från skolverket .